onsdag den 19. juni 2013

GRØD MED RÅSYLTEDE JORDBÆR


Grød er et hit - her er det en nem havregrød propfuld af stinkende sunde hørfrø og æble og med jordbær på toppen.

Jeg startede med at råsylte mine jordbær en times tid inden grødtid, men de kan sagtens stå meget længere tid - man kan med fordel sylte jordbærene aftenen inden, hvis man starter dagen med denne herlighed.

Til jordbærtoppingen (til 1) brugte jeg følgende:
Ca. 150/200 g. jordbær
1/2 vaniliestang (eller et lille drys vaniljesukker)
1 tsk sukker
Saften fra en halv lime

Jordbærene choppes op i både og vendes med limesaft, sukker og kornene fra vaniljestangen.

Grøden laves lynhurtigt af:

3/4 dl vand
1 dl. havregryn
2 spsk hørfrø
1 lille æble skåret i små stykker eller revet
Et lille nip salt




Ingen kommentarer:

Send en kommentar