torsdag den 22. januar 2015

CITRONKYLLING


Citronkyllingen her er en af mine klassikere - jeg har ikke fundet en vej til en mere saftig kylling end den her. Oh, so juicy. Også er det nemt - prøv det! 

1 fersk kylling (her 1400 g)
Saft og skal fra en øko citron
Et lille bundt persille (hvad der svarer til en stor håndfuld)
1 fed hvidløg
3 spsk olie
Salt og peber

Placer kyllingen i et ovnfast fad og løsn nu kyllingeskindet på brysterne ved at stikke fingrene ind under skindet i enden, hvor lårene sidder og sørg for at få løsnet skindet på hele brystet. Herefter hakker du persille fint, river citronskal og hvidløg og blander det med olie, citronsaft, salt og peber. Citron-persille-olien putter du ind i lommerne mellem brysterne og skindet og fordeler det godt. Det sidste smører du på kyllingens yderside også giver du den 1 time ved 200 grader - dette afhænger selvfølgelig både af størrelsen på din kylling og din ovn. Og ud kommer en saftig, let parfumeret, fantastisk kylling. Vupti!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar